Vi på Akleja.

Våra medlemmar

På Akleja har vi ett femtiotal konsthantverkares verk till salu. Akleja består också av ett antal medlemmar som sköter butiken och allt runtomkring.

Berry Eriksson

Vävda mattor, löpare. Material bomull, snören mattlin. Stickar vantar och pulsvärmare.

Lene Madsen

Stickar schalar, handledsvärmare,  i olika former, tröjor, ponchos, mössor, kuddar,  halsband och utställningsföremål beroende på tema. Se även hemsidan Leluma

 

Susanne o Erica Seiboth

Handstöpta  ljuskronor. Vita, svarta och röda. Varierande storlekar och former som stjärnor, runda, ovala, fyrkantiga mm. Se även Hultljus facebook

Lena Lysvret

Textil är ett fantastiskt material som är både vackert och har många praktiska egenskaper. Från rena konstverk som väggbonader och dukar till smarta väskor och necessärer. Återbruk i kombination med nytt ger mig möjlighet att skapa både bruksföremål och konst. Att kunna skapa nytt av gammalt har alltid varit en källa till inspiration.

Se även hemsidan Lenas Lappar

Marianne Assarsson

Tillverkar armband av flätade tenntrådar, som monteras på renskinn. Det är ursprungligen ett samiskt hantverk. Inspriationen kommer från när jag befinner mig i fjällen.

Kerstin Hansson Lindroth

Med rötter nära naturen i Jämtland och Ångermanland föddes mitt intresse för näver. Mitt mål är att föra detta uråldriga hantverk och material in i nutiden genom att smycka dem på mitt personliga sätt med en kvalité som tål att användas så att det med tiden får handens patina.

Berit Sjölund Jungmalm

Väver bruksvävar i olika tekniker och material, t.ex. halm.

Margarete Gustafsson

Käpphästar, dockor och andra mjuka fantasidjur.

Se även Sagoängens facebook

Carin Henning

Kläder och accessoarer skapade med lust och känsla.

Se även hemsidan Carins Veranda